Vakantiehuis Lenne

Voor een onvergetelijke vakantie nabij Winterberg

Lenneplätze

Een bergdorp ,op ca. 3 uur rijden van Utrecht, dat behoort tot de gemeente Winterberg in het prachtige Sauerland.  Laat de snelwegen achter u. De Kahler Asten – de ‘vader’ van de Sauerlandse bergen – ligt hier voor het grijpen en waakt over Lenneplätze. Het hoogtedorp op ruim 730 meter ligt aan het einde van een kleine weg. Doorgaand verkeer? Tussen bergweiden met hun unieke flora, die in de winter omgetoverd worden tot een groot netwerk van hooggelegen loipes, is daar geen plaats voor. Daarom is dit piepkleine dorp met ca. 40 huizen, maar gelukkig wel met 3 restaurants, aan de bekende wandelroute Rothaarsteig, niet enkel geliefd bij gezinnen, maar ook bij vakantiegangers die op zoek zijn naar rust. Weiden, wouden, wandelen, koeien, landelijke idylle, waar je ook kijkt. Prachtige vergezichten, grazende koeien. Een oase van rust, ver weg van de drukte en de stress, 365 dagen per jaar open – een weldaad voor lichaam en geest. Waar de nacht nog echt een nacht is waar je duizenden sterren kunt zien en waar de uitzichten richting dal bij zonsondergang iedere keer weer een nieuw schilderij tonen. Wij zijn blij dat ons vakantiehuis hier staat.

Officieel aangewezen als luchtkuuroord.

Neuastenberg

Skiën, langlaufen, snowboarden, sleeën, wandelen, fietsen of rodelen, Ferienhaus Lenne biedt het op loopafstand van het vakantiehuis. Sleeën, langlaufen, wandelen en fietsen in het hoogtedorp zelf en de rest zeer nabij in Neuastenberg en /of Winterberg

Neuastenberg is een echte wintersportplaats op slechts enkele autominuten van de bekende plaats Winterberg. Neuastenberg staat bekend om zijn skigebied de “Postwiese”, het meest sneeuwzekere gebied van het Sauerland met moderne voorzieningen en geschikt voor zowel beginnende als geoefende wintersporters (van blauw tot zwart). Het gebied omvat 16 afdalingen met negen liften, waaronder een recent gerealiseerde snelle stoeltjeslift met een grote capaciteit. De snowboarders kunnen gebruik maken van het prachtige en uitdagende funpark en ook de langlaufers komen hier aan hun trekken. Er loopt zelfs een loipe door het weiland achter het vakantiehuis. Voor de rodelliefhebbers is er een aparte rodelbaan met eigen lift. Ook geschikt voor eigen sledes. En ook aan de kleintjes is gedacht: zij hebben een eigen kinderpiste met lift en een kinderpark.  Voor de kinderen is het trouwens ook rondom het vakantiehuis zelf al heerlijk spelen, Sleehellingen in overvloed, Het skigebied is voorzien van sneeuwkanonnen en pisteverlichting voor het avondskiën. In 2014 is het gebied zelfs uitgeroepen tot het beste 'Flutlicht' skigebied van Duitsland. Er zijn plannen voor de aanleg van een nieuwe lift die een directe verbinding tot stand brengt met de uitgebreide skigebieden rond Winterberg. Daar ligt het grootste en bekendste skigebied van het Sauerland (Ski Karussell Winterberg). Met 25 skiliften kunt u een grote ronde maken over zes bergen met ruime pistes, variërend van oefenhelling tot pittige afdaling. Op tien pistes is verlichting aanwezig zodat u ook kunt avond- skiën. Er zijn diverse skischolen, ook speciaal voor kinderen.

Winterberg

Winterberg wordt ook wel het dak van Sauerland genoemd. Dit mooie plaatsje is namelijk de hoogst gelegen grote plaatsje in Sauerland, Duitsland. Met 34 skipistes, een skischans ,een rodel- en bodsleebaan en jaarlijks 3 maanden sneeuwzekerheid is het een heus wintersportparadijs met gezellige terasjes, restaurantjes, vele activiteiten, bezienswaardigheden en een adembenemende omgeving. Behalve in de winter is het in de zomer ook zeker de moeite waart om het Sauerlandse stadje te bezoeken. Met veel leuke winkels, cafe's, eetgelegenheden en attracties. Wat dacht u bijvoorbeeld van een zomerrodelbaan, een moiuntainbike funpark, een dagje wellness of de prachtige uitgezette wandelingen. Winterberg ligt vlakbij Lenneplätze. U kiest met ons vakantiehuis voor de rust en de ruimte maar kunt het echte vertier in enkele minuten bereiken als u wilt. Klinkt dat niet als het beste van twee werelden?


Willingen

Willingen is een kleine gemeente van nog geen 6000 inwoners in het hoge Sauerland. Willingen ligt in het Rothaargebergte met toppen die in het gebied van de Langenberg tot 843 meter reiken. De gemeente Willingen heeft een aantal musea die een bezoek waard zijn. Om te beginnen de leisteenmijn Christine waarin de schachten rondleidingen gegeven worden. In het “Upländer Milchmuhseum” in Usseln kunt u alles leren over de zuivelindustrie. Ook het Curioseum ligt in Usseln en toont historische trekkers, auto’s en vliegtuigen. En ten slotte ook in Usseln bevindt zich het erfgoedmuseum van de gemeente. De gemeente is ook een paar imposante bouwwerken rijk. Bijvoorbeeld de grootste skispringschans ter wereld uit 1951, het 294 meter lange viaduct dat tussen 1914 en 1917 ten behoeve van de spoorlijn gebouwd is en de Hochheidetoren op de Ettelsberg uit 2002, met zijn uitzichtsplatform op 875 meter is het de hoogste in het Sauerland. Tussen de achtste en tiende eeuw ontstond op de Hegeberg bij Schwalefeld de Schwalenburg, daarvan zijn nu nog sporen en ruïnes te bezichtigen.  Ook in Willingen kun je naar hartenlust wintersporten. Willingen ligt vlakbij Lenneplätze.

Foto's